Despre airsoft

airsoftAirsoft-ul este un joc sportiv în care jucatorii simuleaza un conflict sau efectueaza anumite misiuni, cu ajutorul unor replici ale armelor reale ce lanseaza proiectile sferice non-metalice, utilizând echipamente specifice si tactici militare reale.

La jocul de airsoft se folosesc bile din material plastic ca munitie, avand o masa intre 0.20g si 0.43g.
Pentru multi jucatori airsoftul reprezinta mai mult decat un hobby este o dorinta de aventura manifestata intr-un joc ce nu cunoaste limite in materie de arme airsoft si scenarii cu tenta militara.

Replicile de airsoft sunt, de obicei, copii fidele ale modelelor de arme reale (AK, M4, MP7, Glock, etc.) de unde si denumirea de ”replica de airsoft”. Dupa sistemul de propulsie al proiectilelor, exista 3 mari categorii de replicit de airsoft:
-Replici cu propulsie electrica la care un motor electric pune în miscare un piston cu arc (AEG sau Automatic Electric Gun);
-Replici pe baza de gaz ( CO2 sau alt tip de gaz comprimat ); -Replici cu acsionare manuala la care un piston cu arc este tensionat manual de catre utilizator (Springers sau Bolt Action).

Airsoft-ul este un sport care se bazeaza în mare masura pe onoare si respect între jucatori. Având în vedere ca, în general, la impact nu ramân semne vizibile pe jucatorul lovit, desfasurarea în bune condisii a jocului depinde integral de abilitatea jucatorilor de a recunoaste orice lovitura primita si de a se declara ”morti”. Prin urmare putem spune ca airsoft-ul este un sport nobil, un sport al oamenilor cu caracter.